Nytt i fönstren

– Jag skulle bara ha en ampellilja till katterna, men det fanns ju så mycket fint.
– Jag skulle bara ha två krukor, men titta vilken fin färg.

Ja, det här är jag i ett nötskal. Från Blomsterlandet kom det hem två ampelliljor, en Bladbegonia och en Novemberkaktus. En tur till Ica gav en Våreld och en Aloe.

Bladbegonian är min andra på kort tid, den fösta ville inte alls leva så vi får se hur det går med den här andra. Den står på annan plats, inte i direkt solljus och kommer att vattnas underifrån. Tyvärr så tycker jag att den redan har börjat bli lite hängig, så jag får hålla tummarna.

Novemberkaktusen är också min andra. Jag har en hängig stackare som inte riktigt vill leva men inte heller dö. Den har inte blommat på väldigt många år, men jag tror att den kan vara vit…. eller kanske röd.
Nu har jag i alla fall en orange som jag kommer att få se blomma minst en gång!

Ampelliljorna är en typ av växt som jag alltid har gillat. De finns i många olika utföranden, krulliga eller raka, med eller utan ränder. Just nu försöker jag få en helgrön krullig att växa. En randig krullig står på räddning, den lyckades jag övervattna. Den nya jag köpte nu är också krullig och helgrön, den hade dessutom blomstänglar så jag får bebisar på den snart.

Vårelden är väl ingen direkt dramatisk blomma, men jag gillar den. Jag har svårt att få den att blomma om, men ibland så kan det komma någon liten knopp om jag glömmer bort den tillräckligt. Den ljusrosa jag har har fått växa sig lite vild, så jag får se hur jag gör med den här oranga när den inte vill lysa längre.

Jag har haft den vanligare typen av aloeväxt tidigare men de har inte riktigt funkat för mig, förmodligen vattnar jag för mycket för att sedan vattna för lite. Nu tänkte jag göra ett nytt försök med den här, dels för att den såg så kul ut och dels för att jag vill lyckas. Jag ska bara ta reda på lite mer om den än vad som stod på den medföljande lappen.

Save

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *