Kuvös av PET-flaska

För att isolera nya plantor eller plantor med ohyra använder jag ofta ituskurna PET-flaskor.
Dessa flaskor kan också användas om man har unga skott eller plantor som behöver lite högre luftfuktighet för att ta sig.

Jag delar flaskan någonstans på mitten, gärna där det finns ett streck eller liknande i flaskdesignen.

Antingen planterar jag direkt i den nedre delen av flaskan eller så ställer jag ned en liten kruka. Överdelen träs sedan på någon centimeter och växten är isolerad. Lite beroende på misstänkt ohyra så skruvar jag på korken. Är korken på får man hålla lite koll så att det inte blir för fuktigt, men de flesta växter klarar att stå helt tillslutna så länge det inte är för mycket vatten i jorden från början.

Planta i egen kruka

En liten Saintpaulia fick en flaska då oro för svamp finns.

Saintpaulia på rad i karantänflaskor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *