Våga använda saxen

Jag är en riktig fegis när det kommer till att sätta saxen i ett palettblad. Är så rädd att det ska bli fult så väntar in i det längsta och klipper när det är långt och fult och spretigt. Detta resulterar oftast i att jag har kvar en liten planta med fula blad då alla fina blad som får massor med ljus sitter högst upp på plantan.

Jag tänkte ändra på detta och tagit en stickling att träna på. Tar ju lite tid innan det är dags att klippa en stickling, men jag måste ju börja någonstans. En planta som redan är stor och fin blir svår att klippa ner så att jag kan börja experimentera som jag har tänkt.
Dessutom behöver jag inte oroa mig att denna blir ful då den är startad som ett träningsprojekt.

Denna stickling från NN från Mixpåse är mitt försöksobjekt. Nu är det bara att vänta på att den får rötter så jag kan plantera den i jord och vänta lite till….

Läs hela serien

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *