Fortfarande inget nytt

Nu har det gått nästan en vecka och inget nytt har poppat upp i frösådden. De som redan kommit har vuxit och den NN från Marble och Twist & Twirl som var som en liten blek svamp har försvunnit helt.

Jag måste säga att det känns som att jag har en väldig otur med denna frösådd. Och egentligen inte bara denna, så här har det sett ut hela våren och sommaren också. Förra året kom i stort sett allt jag sådde, men i år är det skralt.
Jag kan tänka mig två stora skillnader

  • Väder – Sommaren har varit kall och inte så mycket sol. Trots att sådden står under växtlampa påverkas de av solljuset i fönstret också.
  • Typ av frö – I år är första gången jag mest sår NN, dvs frön jag köpt av privatpersoner. De fröäkta jag har sått har kommit upp i de allra flesta fall men många av NN har inte kommit alls trots att jag har sått upp till 10 frön av samma.

Framför allt ser man skillnad på NN från Avatar och Wizard Jade sedan förra gången jag visade bilder. På Wizard Jade kan man till och med börja se lite av färgen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *