Sommarrapport

Det blev inte mycket aktivitet här under våren och sommaren. Livet och fröodlingen tog över och sedan blev jag våldgästad av spinn.

Palettblad sådda i torvbriketter

Jag fick upp mängder med palettblad via frön, men fick slänga många plantor då de antingen dog av spinn eller drabbades för hårt för att jag skulle kunna rädda. Jag fick helt enkelt sålla då tiden och möjligheterna att rädda allt inte fanns. Jag har frön kvar av de sorter jag fick slänga helt och hållet. Andra har faktiskt överlevt sommaren i köksfönstret och på balkongen men ser rätt hemska ut just nu. Det blir sticklingar som får bada i vatten, såpa och t-sprit så får jag se vad som blir kvar sedan.

Balkongen blev precis som jag tänkte mig, med spinn och allt  haha. Den är lummig med stora plantor som verkligen trivs. Jag har låtit två palettblad gå i blom, men resten har jag norpat blommorna på när jag sett de. Balkongen har haft mest palettblad, så klart, men jag ställde även ut en fredskalla som nu är jättefin, ett gäng novemberkaktusar och tre ampelliljor. Mitt pengaträd fick också bo där ute. Tyvärr så är det ju mer spinn där än någon annan stans. Jag har inte haft möjligheten att duscha av blommorna som jag kan med de som står inne.

Det har inte blivit mycket nytt i mina samlingar över sommaren faktiskt. Tycker att jag har haft nog med det jag har. En stor Oxford Street blev det faktiskt då Ica maxi reade ut sommarplanteringar.
Den har verkligen prytt sin plats på balkongen.

Palettblad – Oxford Street

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *