Höst på balkongen

Äntligen blev det höst. Jag älskar att få byta årstider på balkongen även om jag sörjer det jag får kasta.
I år har jag faktiskt sparat fem palettblad som har höstfärger, de får nu stå tills frosten tar de. Annars blev det en stor sopsäck med paletter för att ge plats åt ljung.

Jag har i min ägo tre lerkrukor. Dessa används speciellt på vintern då andra krukor tas in. Den största rymmer två stora ljung och en, numera stor, murgröna. Murgrönan har överlevt en vinter så jag hoppas den även överlever denna. Eventuellt får jag försöka binda upp den lite så att den inte ligger för mycket på bordet.

Ett av palettbladen, Spitfire, har fått flytta från en balkonglåda till en lerkruka och står bredvid den stora krukan med ljung. Bordet är även dekorerat med tre små orangea pumpor samt en ljuslykta.

Ljungen jag har valt i år en blandning av helvit ljung och krukor med olika sorter i. Blandkrukorna går i vitt och två nyanser av rosa/lila.

Jag behöll båda mina balkonglådor och fyllde de med ljung. Ljung är väldigt mycket höst för mig och oftast så står de till våren. Jag kombinerar gärna med murgröna. De år jag har försökt med prydnadskål eller liknande så har de bara ruttnat bort.

Mina fyra sista palettblad är en lerkruka med Redhead och Hot Embers, Rainbow Red Velvet som hänger på väggen samt en Chocolate Mint som står på bordet mellan våra fåtöljer.
På mitt fönstergaller hänger en ensam liten murgröna. Den dog i somras men envisades med att komma tillbaka, den har faktiskt tagit sig riktigt bra trots att jag misskött den. Glömde helt bort den när den hängde på en vägg lite i skymundan.
De väldigt fuskiga skinnfällarna fick sig en avdammning och värmer nu skönt där ute. Både våra rumpor och katternas.

Det som inte syns på bild är ljusslingan som hänger under taket. Den syns på första bilden i Höstplanering. Det ger väldigt mycket ljus i ett vitt sken. Förtar lite av myskänslan med ljuslyktorna men den passar ändå rätt bra. Vi har dock sagt att vi byter till en med varmvitt sken nästa gång.

Läs hela serien

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *