Dags att väcka amaryllisar

Nu är det några veckor sedan som jag väckte mina tre amaryllislökar från förra året. Har aldrig varit mycket för amalyllis, antingen har de inte blommat alls eller så har det blivit en lång ranglig sak som har gott av.

Förra året skedde det dock en förändring. Jag fick upp ögonen för hur många fina det finns. I slutet på januari hade jag tre olika (Double Dragon, Alfresco och Ambiance), och i år har det tillkommit två till Apple Blossom och Sovereign).

Av de tre jag hade från förra året så har två vaknat till liv. Idag planterade jag om Double Dragon från sanden den stod i till blommjord och jag hoppas verkligen att det tittar upp nya friska blad snart. De flesta rötterna trillade av på den men den hade fyra fem som såg vita och friska ut.

Så här såg mina lökar ut i blom julen 2016

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *