Första flätningen

Jag insåg att jag började denna i lite fel ände. Jag satte de på vattenrotning och tänkte fläta sedan. När de fått rötter (tog ett par dagar) så tänkte jag fläta….hårda stammar. Gick ju inte. De har nu i stället legat på en bricka i ungefär 48 timmar för att mjuka på sig.

Mjuka och sladdriga, men fortfarande ganska stela nedtill, men nu fick det bära eller brista helt enkelt. De små rötterna som hade kommit är helt intorkade.

Jag började med att knyta ihop de med ett band så högt upp jag kunde. Efter det böjde jag försiktigt stammarna i en fläta. Det blev inte mycket till fläta, så nästa gång ska jag satsa på långa sticklingar. Men man lär sig ju mer man provar. Flätan är fäst med ett bomullsband som kommer att få följa med ned i jorden sedan.

Tillbaka ned för vattenrotning. Klippte nya snittytor och inser ju att det är i den här änden man börjar. Fläta först, rota sedan.
Nu hoppas jag att de tar sig, de får natten på sig innan de åker i vattenbad och kuvös. Jag vill inte förlora dessa just nu…..
Inser ju också att nästan hälften av flätan kommer att hamna under jord när jag planterar sedan, men det går nog. De ska ju växa, lite tråkigt bara att det kommer att ta en väldigt lång tid innan detta projekt ger utdelning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *